Фротирка

За Нас

Фротирка - Историја

ФРОТИРКА компани АД Делчево е формирана на 30.06.1961 година како фирма во изградба, а со редовно производство започнува во 1966 година. Во периодот од отпочнувањето со работа како државно претпријатие, па се до приватизацијата, компанијата имала свои растови и падови. ФРОТИРКА компани АД Делчево е приватизирана на 19.12.2000. година т.е. купена е на берза и потполно е приватизирана.

Фротирка, кои сме ние?

ФРОТИРКА компани АД Делчево спаѓа во рангот на средни претпријатија со вкупен број на вработени од 400 работници. Фротирка компани АД има производен програм од предиво до готов производ и тоа подготовка на предиво, боење на предиво, ткаење, боење и доработка на фротир ткаенини и конфекционирање на сите видови на фротир производи.

Поддржано од фондот за иновации и технолошки развој на Република Северна Македонија.

Тимот на ФРОТИРКА

Нашето мото е секогаш да бидеме најдобриот тим. Да бидеме први пред другите и да сме лидери во областа на изработките од фротир! Различните бои на нашиот фротир се одлична асоцијација на диверзитетот кој го имаме во нашиот тим. Професионалниот пристап и стручноста во различните области се одлики на секој припадник на тимот, а со правилен пристап и одлична координација, резултатот е неизбежен. Секако, најголемата придобивка ја чувствуваат нашите потрошувачи!

Контакт

Нашите производни погони се наоѓаат во Делчево.

Индустриска 21
Делчево, Северна Македонија

++ 389 (0)33 411 455
фиксен:00 389 33 411 739

Русија

Russia

Русија

Russia

Сад

Usa 

Сад

Usa 

Хрватска

Croatia

Хрватска

Croatia

Норвешка

Norway

Норвешка

Norway

Канада

Canada

Канада

Canada

Бразил

Brazil

Бразил

Brazil

Австралија

Australia

Австралија

Australia

Германија

Germany

Германија

Germany

Италија

Italy

Италија

Italy

Албанија

Albania

Албанија

Albania

Грција

Greece

Грција

Greece

Бугарија

Bulgaria

Бугарија

Bulgaria

Романија

Romania

Романија

Romania

Полска

Poland

Полска

Poland

Молдова

Moldova

Молдова

Moldova

Унгарија

Hungary

Унгарија

Hungary

Украина

Ukraine

Украина

Ukraine

Франција

France

Франција

France