Фротирка

Капацитети и погон

ФРОТИРКА компани АД Делчево спаѓа во рангот од средни претпријатија со вкупен број на вработени од 400 работници. Фротирка компани АД има производен програм од предиво до готов производ и тоа припрема на предиво, боење на предиво, ткаење, боење и доработка на фротир ткаенини, конфекционирање на сите видови фротир производи.

  • 64.000 м2 површина
  • 20.000 м2 производни погони
  • 180 вработени,
  • Сите фази на обработка, од памучно предиво до готов производ
  • Контрола на секоја одделна фаза
  • Неограничена флексибилност во работењето
  • Брзи испораки
  • Систем се темели на повратната спрега
  • Опшествено одговорна компанија