Фротирка

Втор дел од „Трилогијата Алпи“

Втор дел од „Трилогијата Алпи“
Наредните неколку денови, низ масивот Грејски Алпи во Италија, започнувајќи од излетничкото место Понт на 1879 м.н.в., експедицијата продолжува заедно со нашата Фротирка крпа движејќи се кон Рефуџио Виторио Емануеле (2739 м.н.в.), а оттука низ железната патека Виа Ферата која се наоѓа на самиот масив Гранд Парадизо, искачувајќи се по самиот глечер, стасува до врвот на 4061 м.н.в. кој воедно е и највисок врв во внатрешноста на Италија.
Погледнете ги во прилог фотографиите направени за време на искачувањето на врвот Гранд Парадизо од македонската експедиција и нашиот пријател Љупчо Чучуковски. Уживајте!
#SekogasPrvi #SekadeZaedno

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *